Szigetszentmárton

Szigetszentmárton közel 750 éves kistelepülés a Csepel- szigeten. Ráckeve járásban található Pest megyében.A település neve először 1285-ben fordul elő írásban. A település nevében a Szent Márton neve a templom védőszentjére utal.


A régi (sváb) betelepítések mély nyomot hagytak a település életében ezért a nemzetiségi kultúra ma is kiemelkedő szerepet játszik. Jelenleg is német nemzetiségi oktatás folyik az iskolában, óvodában. A Polgármesteri Hivatal dísztermében található Szent Márton mozaik, ami Magyarország legnagyobb mozaikja.


A falu katolikus temploma copf stílusban épült 1888-ban.Nagy gondot fordít a város az idegenforgalom fejlesztésére. Számos gasztronómiai és zenei rendezvény várja a túristákat. A településen van lovarda és strand, melyhez egy gyönyörű sétány vezet.

Vizisportok mellett focizhatunk is egy jót. A település fejlődésével a teljes infrastuktúra is kiépült. Hosszan elnyúló üdülőtelepülés kiválóan alkalmas horgászatra, pihenésre, vízi sportokra. Nádasokban gazdag terület a vízpart. Minden évben megrendezésre kerül a Kis-Dunamenti Kultúrális, Nemzetiségi és Ifjúsági Napok.