Szigethalom

Szigethalom város a Csepel- szigeteken helyezkedik el Szigetszentmiklós és Tököl között. A fákkal övezett területen barátságos üdülőterületek alakultak ki. A folyó parton láthatunk vadkacsákat, szárcsákat. A jelenlegi város területe már 3500 évvel ezelőtt is lakott volt.

Szilágyi Lajos főszolgabíró parcellázta be a jelenlegi HÉV megálló és Kis Duna felé eső területeket. 1940-ben építették a dunai Repülőgépgyárat. A legnagyobb infrastruktúra gyors növekedését a XX. században voltak tapasztalhatóak. Új iskolák épültek, bevezették a gázt, a telefont. Kellemes kikapcsolódást nyújt a helyi könyvtár.

Nagyon szép kirándulóhely kicsiknek és nagyoknak a szigethalmi Családi Vadaspark, ahol számos vadfaj, egzotikus madarak és háztáji állatok is megtalálhatóak. 2014-ben nyitotta meg kapuit a kalandgyár mely a Csepel sziget egyetlen fedett kalandparkja.

A Duna partján lévő üdülőterületeken stégekkel és sétányokkal találkozhatunk illetve hangulatos vendéglátóhelyeken, kicsiknek játszóterek lettek kialakítva hintával mászókával. Középkori emlékeket őriz az Emese Park, ami múzeumfalu számos programmal kecsegtet a történelmünkből.